پکیج شوفاژ چیست؟
اجراکننده تاسیسات و لوله کشی ساختمان
مجری انواع لوله کشی (آب وفاضلاب,موتورخانه,گرمایش از کف,شوفاژ,و...)./رفع هرگونه نم درساختمان و بنایی

 

گرمايش مطبوع محل سکونت و آب گرم بهداشتي، همواره از نيازهاي اوليه بشر بوده و مي باشد.
شايد هنوز هم استفاده از کرسي هاي ذغالي و بخاري هاي نفتي را در بعضي از نقاط کشور عزيزمان شاهد باشيم، ولي حقيقت اين است که با توجه به فراواني گاز طبيعي و برقراري امکان دسترسي به اين موهبت الهي، تکنولوژي رابر آن داشته است که راهکارهاي جديدي را براي بشر مهيا سازد.
در حال حاضر، پکيج ديواري متداول ترين وسيله ايجاد گرمايش شوفاژ در سراسر دنيا است.
عدم اشغال فضاي مفيد، ايمني بسيار بالا، استقلال کامل هر واحد مسکوني و رضايت کامل و کافي از عملکرد پکيج ديواري، تقريبا جايي براي ترديد در استفاده از اين سيستم در منازل و واحدهاي تجاري باقي نمي گذارد.
راندمان بالا و مصرف بهينه سوخت گاز، از ديگر عواملي هستند که دستگاههاي اجرايي را نيز تشويق به توسعه استفاده از پکيج ديواري مي نمايد.
پکيج ديواري، که فقط نوع فن دار آن از نظر استانداردهاي معتبر دنيا تاييد مي گردد، علاوه بر تامين گرمايش داخل خانه يا محل تجاري، از طريق رادياتور يا فن کوئل يا گرمايش از کف، آب گرم بهداشتي را نيز بصورت فوري در اختيار مصرف کننده قرار مي دهد. همچنين ترکيب اين دستگاه با کولر گازي از طريق يک کويل آب گرم، مي تواند علاوه بر صرفه جويي در مصرف انرژي، گرمايش مطبوع تر و ارزانتري را براي مصرف کننده مهيا سازد.
استفاده از دودکش مخصوص، کواکسيال (دو جداره) در هنگام نصب پکيج ديواري، اين امکان را فراهم مي نمايد که علاوه بر خروج دود ناشي از کار کرد دستگاه به محيط خارج، هواي مصرفي مورد نياز دستگاه نيز از محيط خارج تامين مي گردد و در نتيجه ايمني کاملي براي مصرف کننده فراهم مي گردد.
نحوه ي عملکرد زمستاني
پکيج ديواري در فصل زمستان آب گرم مدار گرم کننده را تامين مي کند.
وقتي شير آب گرم مصرفي باز شود با عبور جريان آب از سنسور فشار ميکروسوِئيچ اين سنسورفعال شده با ارسال فرمان به شير سه طرفه ي برقي از طريق برد کنترل الکترونيک مدار رادياتور ها موقتا قطع شده آب مدار گرم کننده به مبدل حرارتي ثانويه پوسته – لوله هدايت مي شود.
به اين ترتيب آب گرم مصرفي به صورت فوري تامين مي گردد.
بلافاصله پس از بسته شدن شير آب گرم مصرفي شير سه طرفه ي برقي به طور خودکار آب گرم مدار گرم کننده را به مدار رادياتورهدايت مي کند.
نحوه ي عملکرد تابستاني
در اين حالت پکيج ديواري تنها در زمان نياز به تامين آب گرم مصرفي به صورت خودکار روشن مي شود.
هنگامي که مصرف کننده يکي از شيرهاي آب گرم را باز ميکند فرمان روشن شدن مشعل از طريق ميکروسوئيچ سنسور فشار وبرد کنترل الکترونيک صادر شده آب گرم مصرفي با بهره گيري از مبدل حرارتي ثانويه پوسته و لوله به صورت فوري تامين مي شود با بسته شدن اب گرم مصرفي بلافاصله دستگاه خاموش خواهد شد.
مزاياي پکيج ديواري
1.استقلال واحدهاي مسکوني از يکديگر
2.استقلال هر واحد مسکوني در تامين آب گرم مصرفي و گرمايش محيط
3.عدم نياز به احداث موتور خانه ي مرکزي
4.امکان کنترل سيستم در داخل ساختمان
5.عدم هزينه شارژ ماهانه و تعمير و نگهداري
6.سهولت در نصب ، راه اندازي ، سرويس و نگهداري
7.راندمان بالاتر نسبت به موتور خانه مرکزي
8.امنيت بالاتر بخاطر و جود سنسورهاي آب گرم مصرفي و شوفاژ و سنسور دود و …….
9.عدم اشغال فضاي مفيد در ساختمانها
10.ابعاد کوچک، تقريبا به اندازه يک دستگاه آبگرمکن ديواري معمولي
11.تنظيم دما به ميزان دلخواه
12.تامين آب گرم دائم و فراوان در کمترين زمان و جلوگيري از اتلاف انرژي
13.هر زمان که شما به آب گرم نياز داشته باشيد دستگاه روشن مي شود و در مواقع ديگر خاموش است
14.ايمني کامل (دستگاه به صورتي طراحي گرديده که هيچ خطري را متوجه مصرف کننده آن نمي سازد)
15.عملکرد مطمئن (تامين گرمايش واحدهاي مسکوني تا متراژ حداکثر 350 متر مربع به صورت کامل )
16.کارکرد آرام و بدون صدا
17.راندمان حرارتي بالا همزمان با صرفه جويي در مصرف سوخت
18.کوتاه شدن مسير لوله هاي انتقال آب گرم رادياتور و آب گرم مصرفي به محل مورد نظر و در نتيجه جلوگيري از اتلاف انرژي و زمان
معايب پکيج ديواري
•اشغال فضايي معادل يک کابينت از حجم آشپز خانه
انواع پکيج شوفاژ
1.زميني
2.ديواي
3.دودکشدار
4.فن دار
نکته بسيار مهم در انتخاب پکيج ديواري شرايط دودکش ساختمان مي باشد که براي برطرف شدن مشکل دودکش، در ساختمان هايي که دودکش مناسب جهت راه اندازي دستگاه ها را ندارند، دستگاه ها در 2 نوع دودکش دار و فن دار طراحي شده اند.
پارامترهاي مهم براي انتخاب پکيج ديواري
1.دودکش ساختمان
2.متراژ ساختمان
3.مقدار مورد نياز آب گرم مصرفي
4.تامين اکسيژن مورد نياز دستگاه
علاوه بر اينکه به ازاء هر کيلووات توان دستگاه يک متر مکعب فضا نياز است، فضاي اتاق محل نصب دستگاه نيز بايد به محيط هواي آزاد بيرون از اتاق محل نصب دستگاه بوسيله بک دريچه دائما باز ارتباط داشته باشد تا اکسيژن مورد نياز دستگاه از محيط بيرون از اتاق محل نصب دستگاه تامين گردد و هم در صورت نشتي احتمالي، گاز در محيط اتاق جمع نشود.
گروه آب و هوايي کشور عزيزمان ايران عبارتند از
جهت در نظر گرفتن ميزان گرماي لازم جهت گرم کردن، يک متر مربع از ساختمان بايد بعضي از شرايط در نظر گرفته شود و مهمترين موضوع محاسبه دقيق محل نصب و شرايط آب و هوايي شهري است در آن زندگي مي کنيم.
1.معتدل و مرطوب ( شهر هاي شمالي )
2.گرم و خشک ( مشهد، تهران و شهرهاي کوهستاني )
3.گرم و مرطوب ( شهر هاي جنوبي )
ساختمان ها از لحاظ معماري و ساخت به 3 گروه تقسيم مي شوند
1.گروه اول: ساختمان هايي که در آنها از پنجره هاي دوجداره استفاده شده است و ديوارهاي خارجي نيز عايق شده است و در آنها پرت حرارت بسيار پايين است.
2.گروه دوم: ساختمان هايي که از لحاظ ساخت معمولي مي باشند و در آنها از پنجره معمولي فلزي استفاده شده و پرت حرارت در آنها معمولي مي باشد ( مانند آپارتمان هاي معمولي )
3.گروه سوم: ساختمان هايي که از لحاظ معماري و ساخت قديمي مي باشند و پرت حرارت در آنها بسيار بالا است و در آنها از در و پنجره هاي مناسبي استفاده نشده است.
جهت جغرافيايي ساختمان
يکي ديگر از شرايط ساختمان ها جهت آنهاست که از لحاظ تابش آفتاب بسيار حائز اهميت مي باشد.
به طور مثال واحدي که در انتهاي يک ساختمان شمالي قرار دارد نسبت به واحدي که در سمت حياط يک ساختمان جنوبي قرار دارد نور کمتري به آن تاييده مي شود و سردتر است.
ويا واحدي که در طبقه آخر يا طبقه همکفي که زير آن پارکينگ قرار دارد بديل داشتن ارتباط بيشتر با فضاي آزاد سردتر از واحدي است که بالا و پايين آن مسکوني است ( مانند طبقات دوم و سوم در يک ساختمان چهار طبقه )
محاسبه سر انگشتي براي انتخاب يک پکيج ديواري مناسب
1.معتدل و مرطوب ( شهر هاي شمالي )
?ساختمان هاي دسته اول: براي هر متر مربع 80 تا 100 وات
?ساختمان هاي دسته دوم: براي هر متر مربع 100 تا 120 وات
?ساختمان هاي دسته سوم: براي هر متر مربع 120 تا 140 وات
2.گرم و خشک ( شهر هاي کوهستاني مانند مشهد، تهران )
?ساختمان هاي دسته اول: براي هر متر مربع 100 تا 120 وات
?ساختمان هاي دسته دوم: براي هر متر مربع 120 تا 140 وات
?ساختمان هاي دسته سوم: براي هر متر مربع 140 تا 160 وات
3.گرم و مرطوب ( شهر هاي جنوبي )
?ساختمان هاي دسته اول: براي هر متر مربع 60 تا 80 وات
?ساختمان هاي دسته دوم: براي هر متر مربع 80 تا 100 وات
?ساختمان هاي دسته سوم: براي هر متر مربع 100 تا 120 وات
اين اعداد به محاسبه سر انگشتي معروف است و مربوط به مناطق آب و هوايي ايران مي باشد.
مواردي که بايد قبل از خريد و يا در حين نصب پکيج ديواري به آنها توجه شود
1.فشار آب شهر در محل نصب پکيج ديواري مي بايد حد اقل 1 و حد اکثر 3?5 اتمسفر باشد.
2.در صورتيکه بخشي از مسير دودکش پکيج ديواري، بصورت افقي(بيش از 30 سانتي متر) باشد، استفاده از پکيج هاي فن دار الزامي است.
3.در صورتيکه محل نصب پکيج ديواري گازسوز در بالکن يا فضاي باز مي باشد، بايد از وزش مستقيم باد يا جريان تند هوا محفوظ شده باشد.
4.با توجه به هد پمپ سير کولاتور در دستگاههاي پکيج گرمايشي، حد اکثر طول لوله کشي افقي آب براي رادياتور هاي شوفاژ حدود 35 متر مي باشد.
ظرفيت حرارتي پکيج هاي ديواري و زميني با قدرتي از 20000 تا 50000 وات بر ساعت ساخته ميشوند و آنها را مناسب براي واحد هاي مسکوني از 60 تا 350 متر مربع با ظرفيت هاي 20 تا 35 هزار وات بر ساعت در نظر ميگيرند.
در محل هايي که ارتفاع از سطح دريا بيشتر باشد به ازء هر 600 متر ارتفاع اضافي 30% از ظرفيت حرارتي ناشي از احتراق کاسته ميشود و در نتيجه کليه ي دستگاهاي احتراقي داراي ظرفيت خروجي کمتري خواهند بود.
براي جلوگيري از رسوب گرفتن مبدل ( به خصوص براي شهر هايي که درجه سختي آب آن بالا است ) استفاده از يک رسوب زداي مغناطيسي مناسب در مسير ورودي آب سرد به دستگاه را بايد در زمان نصب پکيج ديواري نصب نمود.
شرايط مورد نياز جهت استفاده از از پکيج ديواري دودکش دار
1.قطر لوله دودکش ساختمان براي استفاده از پکيج ديواري بايد 15 سانتيمتر باشد.
2.هر وسيله گاز سوز بايد داراي شير گاز مستقل و يک دودکش مستقل باشد تا مکش دود به درستي انجام شود.
3.هرگز نمي توان پکيج ديواري را به دودکش هاي مشترک و شير گاز مشترک وصل نمود.
4.چنانچه قسمتي از لوله دودکش در فضاي آزاد قرار بگيرد، بايد آن قسمت را با عايق پشم شيشه عايق نمود، زيرا اگر بدنه دودکش در اثر تماس با هواي محيط سرد شود، دودي که از آن عبور کرده سرد شده و به سختي تخليه مي شود و موجب مي گردد کشش دودکش کم شود و باعث مي شود تا دود از دودکش تخليه نشود و سنسور دود عمل کند و پکيج ديواري خاموش شود. البته اين خاموش شدن به خاطر ايمني مصرف کننده مي باشد.
5.در تمام پکيج هاي ديواري فاصله از کلاهک تعديل دستگاه تا کلاهک تعديل پشت بام ( ارتفاع عمودي دودکش ساختمان ) بايد حداقل حدود 4 متر باشد.
6.طول لوله افقي دودکش نبايد از 20 سانتيمتر بيشتر باشد و لوله افقي دودکش بايد با شيب مناسب و مثبت به سمت بالا داشته باشد.
7.در صورتي که از پکيج ديواري دودکش دار استفاده شود، بايد انتهاي لوله دودکش در پشت بام بايد اچ شکل باشد.
8.هر گاه هر کدام از شرايط مورد نياز پکيج ديواري دودکش دار فراهم نباشد، نمي توان از دستگاه دودکش دار استفاده نمود و بايد از دستگاه فن دار استفاده شود.
9.دود کش ساختمان بايد مستقل و فقط مخصوص همان دستگاه باشد.
شرايط مورد نياز جهت استفاده از از پکيج ديواري فن دار
پکيج ديواري فن دار طوري طراحي شده است که نيازي به دودکش ساختمان ندارد و هواي مورد نياز سوختن در دستگاه از محيط آزاد ( بيرون از محل نصب دستگاه ) به داخل دستگاه مکيده مي شود.
به همين دليل پکيج ديواري فن دار مجهز به يک دودکش مخصوص دوجداره مي باشد که جداره داخلي آن قطرش 6 سانتيمتر مي باشد و دود دستگاه از طريق اين لوله به محيط بيرون تخليه مي گردد و جداره خارجي آن 10 سانتيمتر مي باشد.
لوله 6 سانتيمتر تخليه دود در آن قرار دارد و هواي تازه مورد نياز جهت سوختن در دستگاه از طريق اين لوله وارد محفظه احتراق دستگاه مي شود.
1.هرگز نبايد جداره بيروني دودکش پکيج ديواري فن دار را جدا نمود و از هواي محيط اطراف محل نصب دستگاه استفاده نمود.
2.لوله دودکش پکيج ديواري فن دار بايد حتما به محيط آزاد بيرون از محل نصب دستگاه ارتباط داشته باشد تا دود ايجاد شده در دستگاه به محيط بيرون از منزل تخليه گردد و هم هواي مورد نياز پکيج ديواري از محيط بيرون از منزل مسکوني تامين گردد.
3.اگر در مواردي فاصله بين پکيج ديواري و پنجره يا ديوار خارجي بيشتر از اندازه طول لوله دودکش دوجداره موجود داخل کارتن باشد، يا نياز به زانو باشد، بايد حتما از لوله رابط و زانوي مخصوص دوجداره پکيج ديواري فن دار استفاده نمود.
4.نهايت طول لوله دودکش پکيج ديواري فن دار 4 متر افقي مي باشد که به ازاء استفاده از هر زانو، 1متر از 4 متر طول لوله دودکش کم کي شود.
5.بخاطر اينکه قدرت مکش و دهش فن براي 4 متر طراحي شده است، در مواردي که طول دودکش کم باشد بدليل قدرت زياد فن هواي ورودي به محفظه احتراق پکيج ديواري بيش از حد لازم مي شود و باعث مي شود که دستگاه براحتي و سريع روشن نشود و براي رفع اين مشکل 2 حلقه فلزي داخل کارتن دستگاه موجود مي باشد که سايز يکي 75 ميليمتر و ديگري 80 ميليمتر مي باشد که براي کم کردن دبي هواي ورودي به محفظه احتراق مي توان از آنها استفاده نمود
اگر طول لوله دودکش کمتر از 1 متر باشد، بايد از حلقه سايز 80 ميليمتر استفاده شود و اگر بين 1 تا 1/5 متر باشد، بايد از حلقه سايز 75 ميليمتر استفاده نمود و زماني که طول دودکش بيشتر از 1/5 متر باشد، نيازي به استفاده از حلقه هاي کم کننده دبي نمي باشد.
6.در محل هايي که دودکش مناسب وجود نداشته و يا دودکش موجود در ساختمان از کشش مناسبي برخوردار نباشد، بايد حتما از پکيج ديواري فن دار استفاده شود.
7.دودکش مخصوص دو جداره پکيج ديواري فن دار وظيفه تخليه دود دستگاه به محيط بيرون و تامين هواي تازه مورد نياز سوختن در دستگاه را از ميحط بيرون بر عهده دارد و بايد وارد محيط آزاد شود و هرگز نبايد به داخل دودکش ساختمان متصل شود.
8.هرگز نبايد دودکش مخصوص پکيج ديواري فن دار دستکاري و خارج از استاندارد شرکت نصب گردد.
شرايط و مقدار مورد نياز آب گرم مصرفي در ساختمان
دستگاه پکيج ديواري وظيفه گرم نمودن رادياتور هاي ساختمان و تامين آب گرم مصرفي در ساختمان را بر عهده دارد.
پکيج ديواري بدليل نداشتن منبع ذخيره آب گرم، امکان گرم نمودن رادياتور ها و گرم نمودن آب گرم مصرفي را بطور همزمان ندارند و در طراحي سيستم اولويت گرمايش با گرم نمودن آب گرم مصرفي مي باشد.
بعد از باز شدن شير آب گرم مصرفي تمام قدرت دستگاه صرف گرم نمودن آب گرم مصرفي مي شود و اگر شير آب گرم مصرفي به طور طولاني باز بماند، رادياتور ها سرد مي شوند.
لازم است در مصرف آب گرم به اين نکته توجه نمود که نبايد به طور طولاني شير آب گرم در زمستان باز بماند تا رادياتور ها سرد بشوند.
کدام پکيج براي منزل شما ايده آل تر است
1.تا زير بناي 240 متر مربع: ميزان آبدهي يک پکيج ديواري 24 کيلو وات ( 24000 وات )، 7 ليتر در دقيقه آب 50 درجه سانتي گراد مي باشد که براي منزل مسکوني معمولي با يک حمام و يا يک سرويس بهداشتي و آشپزخانه مناسب است.
2.تا زير بناي 280 متر مربع: ميزان آبدهي يک پکيج ديواري 28 کيلووات ( 28000 وات )، 8 ليتر در دقيقه آب 50 درجه سانتي گراد مي باشد که براي منزل مسکوني با يک حمام و يک سرويس بهداشتي و آشپزخانه مناسب است، ولي براي منزل مسکوني که داراي دو حمام و يک سرويس بهداشتي و آشپزخانه مي باشد مناسب نيست
3.تا زير بناي 300 متر مربع: ميزان آبدهي پکيج ديواري 35 کيلووات ( 35000 وت )، 10 ليتر در دقيقه آب 50 درجه سانتي گراد مي باشد که براي واحدي که داراي 2 حمام و سرويس بهداشتي و آشپزخانه مي باشد مناسب است.
محلي که براي نصب پکيج ديواري انتخاب ميشود بايد داراي شرايط ذيل باشد
1.بالاي اجاق گاز و ساير وسايل گرمازا نباشد.
2.حدالقل فاصله ي دستگاه از ديوار مقابل يک متر باشد.
3.حدالقل فاصله از ديوار يا کابينت مجاور از طرفين 15ساتي متر باشد.
4.حدالقل فاصله از کف تا زير پکيج 120سانتي متر باشد.
5.حدالقل فاصله ي عمودي از کلاهک تعديل پکيج تا دريچه دودکش بايد 30 سانتيمتر باشد.
هرگز نبايد کلاهک تعديل پکيج ديواري را به دريچه دودکش داخل ديوار نصب نمود و حداقل 30 سانتيمتر پايين تر از دريچه دودکش نصب گردد و هر چه بتوان دستگاه را نسبت به دريچه دودکش پايين تر نصب گردد بهتر است. زياد شدن فاصله پکيج به دريچه باعث زياد شدن مکش دستگاه مي شود.
6.در صورتيکه قصد خريد پکيج ديواري دودکش دار داريد و مي خواهيد پکيج را در داخل کابينت نصب کنيد، حتما توجه کنيد که دستگاه براي احتراق نياز به اکسيژن دارد و حتما بايد درب کابينت کرکره اي باشد تا پکيج، اکسيژن مورد نياز خود را از محيط دريافت کند

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








ارسال توسط نویسنده وبلاگ

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 399
بازدید دیروز : 74
بازدید هفته : 572
بازدید ماه : 1091
بازدید کل : 429088
تعداد مطالب : 549
تعداد نظرات : 44
تعداد آنلاین : 1