اجراکننده تاسیسات و لوله کشی ساختمان
مجری انواع لوله کشی (آب وفاضلاب,موتورخانه,گرمایش از کف,شوفاژ,و...)./رفع هرگونه نم درساختمان و بنایی

شناور توالت فرنگی قابل تعمیر نیست و یک قطعه پلاستیکی تعویض میباشد.

شناور توالت فرنگی انواع مختلفی بسته به نوع فلوتر دارد اما یک نوع شناور به

نام شناور آسانسوری از کف یا از بغل  وجود دارد که قابلیت نصب به روی اکثر توالتهای

فرنگی را دارد .

البته بیشتر توالت فرنگی ها آسانسوری از کف به آنها میخورد و یک شیرشناور یک تکه میباشد.

این قطعات تعمیر شدنی نیستند و یا ارزش تعمیر شدن ندارند و بسته به کیفیت آنها قیمت های متفاوتی دارد




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

توالت ایرانی مضرات بسیاری برای سالمندان و حتی جوان ترها دارد. اغلب افراد مسن نیازمند به استفاده از توالت فرنگی هستند. این روزها استفاده از توالت فرنگی بسیار رایج شده است و تبدیل توالت ایرانی به فرنگی یکی از خدماتی است که بسیاری از خانواده ها به آن نیاز دارند. در هنگام ساخت برخی از منازل تنها توالت ایرانی در نظر گرفته شده که کاربرد کمتری دارد و تبدیل توالت ایرانی به فرنگی اجتناب ناپذیر است. اما چگونه می توان توالت فرنگی را جایگزین توالت ایرانی کرد؟ این مطلبی است که در این مقاله به آن می پردازیم.

تبدیل توالت ایرانی به فرنگی همراه با تخریب و صدمه به کاشی ها و سرامیک کاری است که در اغلب موارد صورت می گیرد. در این صورت پس از نصب توالت فرنگی می بایست اقدام به کاشی کاری کرد و هزینه زیادی را متحمل شد.  اگر می خواهید کار حرفه ای و تمیزی را تحویل بگیرید باید از نصاب حرفه ای توالت فرنگی کمک بگیرید. متخصصین نصب توالت فرنگی ابتدا توالت ایرانی را خارج کرده و محل را برای نصب توالت فرنگی بازسازی می کنند. از یک لوله کش ماهر برای تبدیل توالت ایرانی به فرنگی کمک بگیرید تا تخریب کمتری در سرویس بهداشتی به وجود آید.




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

یك رادیاتور ایده‌آل وی‍ژگیهای زیر را دارد : 1 ) مصرف کم انرژی و راندمان بالا 2 ) بیشترین ظرفیت حرارتی در كمترین فضای ممكن 3 ) ماند حرارتی بهینه 4 ) سازگاری رادیاتور با فضای مورد نیاز گرمایش و مهمتر از آن همخوانی رادیاتور و سیستم تولید گرما سایر پارامترهای مهم برای خرید یک رادیاتور : 1) شكل ظاهری و زیبایی رادیاتور 2 ) كیفیت رنگ 3 ) مقاومت مكانیكی 4 ) مقاومت در برابر خوردگی 5 ) طول عمربالا 6 ) داشتن سطح صاف و بدون لبه تیز 7 ) كیفیت پرداخت سطح نهایی 8 ) نوع اتصالات و سهولت در نصب 9 ) قیمت مناسب 10 ) پشتیبانی خدمات و گارانتی تعویض در صورت پوسیدگی و خوردگی همیشه به این نکته توجه کنید کالایی که گارانتی زیادی به مصرف کننده می دهد نشان دهنده عمر و ماندگاری و کیفیت بالای کالا می باشد انتظارات امروز از یک رادیاتور :1 ) سرعت پاسخ بالا، رفتار دینامیكی بهینه 2 ) دمای سطحی بالا برای حداکثر توان تشعشعی 3 ) زمان پایین برای گرمایش محیط 4 ) حداکثر توانایی گرمایی در هر مکان و در هر میزان عملکرد 5 ) راندمان بالا 6 ) حداکثر توانایی گرمایی در هر 7 ) رفتار دینامیکی بهینه 8 ) راندمان بالا 9 ) گرمایش مناسب در زمان عملکرد متوسط




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

گرمایش کفی سوپرپایپ مجموعه‌ای است از لوازم مورد نیاز، دانش فنی، و تجربه

سیستم گرمایش کفی در شکل مدرن و امروزی آن از ظرایف و پیچیدگی‌های بسیار برخوردار است تا عملکرد نهایی سیستم تضمین باشد. از عواملی که بر درستی کار سیستم اثرگذارند :

 

  • اجزاء واقلام تشکیل دهنده‌ی سیستم: گرمایش کفی سوپرپایپ مجموعه‌ی کاملی است از اقلامی مثل لوله، عایق‌ها، ورق متالایز، کلکتور، شیرها، و افزودنی‌های بتن، با توجه به اینکه هریک از این اقلام نقش مهمی در مکانیزم عملکرد این سیستم دارند، به همین دلیل هنگام نصب و اجرای سیستم، در صورت عدم وجود هر یک از آنها، شاهد ضعف عملکرد نهایی آن خواهیم بود.
  • کیفیت مصالح به کار رفته: که به هر حال از اصول و الزامات اولیه‌ی تضمین عملکرد سیستم، و دوام و طول عمر آن است.

سوپرپایپ محصولات خود را تحت لیسانس شرکت آلمانی یوپونور تولید می‌کند.شاخص استانداردهای کیفی لوازم به کار رفته در گرمایش کفی سوپرپایپ را می‌توان با کیفیت لوله‌های تلفیقی  آن مقیاس کرد.

 

 

  • طراحی( خدمات ): در سیستم گرمایش کفی اگرچه گرما از طریق چرخش آب گرم در لوله‌های کف حاصل می‌شود، و سادگی آن را به نمایش می‌گذارد، اما برای دریافت گرمای مطبوع از این سیستم، خواباندن لوله در کف آخرین اقدامی است که انجام می‌شود. در واقع گرمایش کفی سیستمی‌ است دانش محور که مانند سایر سیستم‌های تأسیساتی ساختمان باید ابتدا به دقت طراحی شده، و بسته به نوع کاربری و ویژگی‌های پروژه ساختمانی، محل قرارگیری‌لوله‌ها‌ درکف، فاصله‌ی لوله‌ها، محل کلکتور‌ها، نحوه‌ی عایق‌بندی و همچنین دمای آب ورودی به سیستم محاسبه ‌شود.


مشاوره و طراحی جزیی از سیستم گرمایش کفی سوپرپایپ برای شما و علاقمندان به استفاده از این سیستم و مزایای آن است.

 

- نقشه‌ی گرمایش کفی ساختمان خود را دریافت کنید:  طراحی درست سیستم گرمایش کفی، تضمین کننده‌ی صحت عملکرد آن است. مهندسین متخصص سوپرپایپ در بخش پشتیبانی فنی آماده‌ی ارائه‌ی خدمات مشاوره و طراحی هستند. آنها با دریافت نقشه‌ی معماری ساختمان شما، با توجه به شرایط طرح و با استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری، محاسبات لازم را انجام داده، نقشه سیستم گرمایش کفی مناسب ساختمان شما را طراحی می‌نمایند. برای استفاده از این خدمات، نقشه‌ی معماری ساختمان خود را از طریق سایت، و یا یکی از دفاتر نمایندگی ارسال نمائید.

 

  • اجرای سیستم: در سوپرپایپ، ما معتقدیم که کار درست را باید درست انجام داد تا نتیجه‌ی مطلوب حاصل شود. هر چقدر که سیستم گرمایش کفی با محاسبات مهندسی، به دقت طراحی شود، ولی درست اجرا نشود، نباید انتظار عملکرد مطمئن داشت.

- مراقبت کنید که اجرای گرمایش کفی ساختمان شما مطابق با نقشه‌ی طراحی شده انجام شود. 

مجریان مجاز سوپرپایپ آموزش‌های لازم را برای اجرای صحیح سیستم گرمایش کفی دیده‌اند. آنها نسبت به نکات فنی و خواندن نقشه‌ها مسلط هستند، و از تجربه‌ی کافی برای نصب سیستم برخوردارند. 
نصب سیستم گرمایش کفی ساختمان خود را به مجریان مجاز سوپرپایپ بسپارید، تا به سرعت و بدون دردسر اجرا شود، و از صحت انجام کار اطمینان بیشتری داشته باشید.

 

نظارت: کارشناسان و مهندسین کارآزموده‌ی سوپرپایپ در بخش پشتیبانی فنی، در دفتر مرکزی و همچنین دفاتر نمایندگی در سراسر کشور آماده‌ی ارائه‌ی مشاوره و نظارت بر نحوه‌ی اجرای پروژه‌ی شما هستند.
شما می‌توانید در طی مراحل اجرای سیستم سوپرپایپ، هر زمان که لازم می‌دانید درخواست خود برای نظارت بر اجرای پروژه توسط کارشناسان سوپرپایپ را از طریق مرکز تماس، یکی از دفاتر نمایندگی و یا همین سایت اعلام فرمائید تا پس از هماهنگی مهندسین ناظر سوپرپایپ به محل شما مراجعه نمایند.

دانش، توانایی‌های فنی و کیفیت محصولات سوپرپایپ علت اصلی اعتماد مشاورین و مهندسین تأسیسات و ساختمان برای تأیید صلاحیت این شرکت برای اجرای بسیاری از پروژه‌های ملی کشور است.




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

انبساط حرارتی لوله آذین لوله:

به‌طور کلی مواد پلیمری از جمله P.P.R.C دارای انبساط حرارتی بیشتری نسبت به فلزات می‌باشند.از این رو در نصب سیستم لوله‌کشی P.P.R.C باید آن را لحاظ نمود.جهت تعیین مقدار تغییرات طول لوله در مقابل تغییرات دما از دیاگرام استفاده می‌شود و جهت مقادیری که در نمودار اشاره نشده است طبق رابطه زیر، محاسبات انجام می‌شود:

 

∆L = 0.15 L × ∆T
∆L = تغییرات ‌ طول‌ بر حسب‌ میلی‌ متر
L = طول‌ لوله‌ بر حسب‌ متر
∆T = تغییرات دمای آب برحسب درجه سانتیگراد

با توجه به نکات فوق توصیه می شود هنگام نصب سیستم های لوله کشی آبگرم P.P.R.C از لوله های پنج لایه با ترکیب فلز که دارای ضریب انبساط طولی ناچیز می‌باشد(مطابق شکل 1) استفاده شود در غیر اینصورت نکات زیر را هنگام نصب مورد توجه قرار دهید:

نصب توکار لوله های آذین لوله:

در نصب توکار نیازی به در نظر گرفتن انبساط حرارتی نیست.زیرا تنش و فشار وارده بر اثر انبساط حرارتی توسط مواد پوشاننده ( بتن ، سیمان ، گچ و ... ) جذب می گردد.ولی توصیه می گردد در محل های انشعاب و یا تغییر مسیر لوله از اسفنج یا فوم استفاده گردد.

نصب درون داکت لوله های آذین لوله:

سیستم لوله کشی آذین را به سه صورت می توان درون داکت انجام داد که در هر سه روش هدف ایجاد فضایی برای حرکت محوری لوله می‌باشد:

 


در این حالت شاخه منشعب شده از رایزر درون دیواره داکت محکم گردیده است و فاصله کافی بین دیواره داکت و محل انشعاب وجود دارد.
حفره دیواره داکت به اندازه کافی بزرگ باشد تا اجازه حرکت لوله بدون تماس با سطح حفره را بدهد. (شکل A)
3- در این حالت با ایجاد یک شاخه انشعابی به طول مناسب،امکان حرکت محوری لوله فراهم می گردد. (شکل B)

 


که در محاسبات فوق مقدار LB برابر است با:
که در این رابطه:

LB: برحسب mm
D: قطر لوله بکار رفته برحسب mm
L∆: مقدار تغییرات طول برحسب mm

که رابطه زیر در آن برقرار می‌باشد:

∆L = 0.15 L × ∆T

نصب روکار لوله های آذین لوله:

در هنگام نصب لوله به صورت روکار طراحی باید به گونه‌ای باشد تا اجازه حرکت محوری به لوله داده شود که برای این امر از دو روش زیر استفاده می‌شود:

خم L:

همان گونه که در شکل زیر ملاحظه می‌گردد برای جبران انبساط طولی اجازه حرکت محوری در محل خم به لوله داده می‌شود.در این روش مقدار LB همانند بخش قبل از رابطه:

 

محاسبه می گردد.

 

2- مسیر U:

از این روش برای‌ مسیرهای‌ لوله‌ كشی‌‌ با طول‌ بیشتر از 3 متر استفاده‌ می شود،زیرا در این مواقع جبران انبساط طولی تنها با خم L امکان‌پذیر نیست.
در نصب‌ این‌ مسیر از چهار عدد زانو مطابق شکل زیر استفاده‌ می‌شود‌.مقادیر A و LB که جهت اجرای مسیر مورد نیاز می باشد به‌ صورت زیر محاسبه می گردند:
مقدار LB در این روش همانند خم L محاسبه می شود.جهت محاسبه مقدار A از رابطه زیر استفاده می‌گردد:

 

که در آن L∆ تغییر طول لوله و SD حداقل فاصله مجاز بعد از انبساط می‌باشد (این مقدار 150 میلی‌متر فرض می‌گردد).

 

جهت سهولت محاسبات ‌مقادیر A و LB برای‌ قطرهای 20، 25، 32 و 40 میلی‌متر و طول های ‌مختلف‌ جهت تغییر دمای 50 درجه سانتیگراد در جدول ذیل آورده‌ شده‌ است‌.
تذکر:در محاسبات زیر منظور از طول لوله فاصله میان بست ثابت FP تا زانو می باشد.

 

 

عایق کاری لوله های آذین لوله:

هرچند پلیمر P.P.R.C خود عایق حرارتی نسبتا خوبی می‌باشد (ʎ = 0.2 W / mK) اما برای مواردی که نیاز به جلوگیری از اتلاف حرارتی می باشد می توان بدنه خارجی لوله را عایقکاری نمود.
برای عایقکاری لوله های آب سرد با عایقی که دارای ضریب حرارتی ʎ = 0.04 W / mK باشد مقادیر ارائه شده در جدول زیر پیشنهاد می گردد.

 

 


برای عایقکاری لوله های آب گرم از فوم های با ضریب حرارتی ʎ = 0.04 W / mK استفاده می شود.ضخامت فوم ها،بستگی به شرایط نصب لوله دارد،ولی به طور معمول از فوم هایی با ضخامت 9 میلی‌متر استفاده می‌شود.لازم بذکر است به علت فیت شدن لوله در فوم ها،عایق کاری به صورت بهینه انجام می گیرد.

 

 




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

فن کویل یا واحد فن کویل دستگاهی جهت سرمایش و گرمایش و بطور کلی تهویه مطبوع در ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی می باشد.

 

اجزای تشکیل دهنده

یک فن کویل از اجزای زیر تشکیل شده است:

1-فن

2-کویلهای گرمایش و سرمایش

3-فیلتر هوای قابل تعویض یا قابل شستشو

4-شیر فلکه

5-شیرهواگیری

در فن کویل‌ها درجه حرارت توسط ترموستات و مقدار رطوبت توسط هیومیدستات و مقدار هوا توسط فن و مقدار هوای تازه به روشهای متداول کنترل میشود.

انواع

فن‌کویل‌ها عموما به صورت‌های زیر ساخته می‌شوند:

1-فن کویل‌های زمینی

ظرفیت این فن کویل‌ها 200 الی 1000 فوت مکعب در دقیقه بوده و هوا را بصورت بالا زن یا روبرو زن منتشر می سازند.

2-فن کویل‌های سقفی

ظرفیت این فن کویل‌ها هم معمولاً بین 200 الی 1000 فوت مکعب در دقیقه می باشد.این فن‌کویل‌ها به دوصورت کابینت دار و بدون کابینت می باشند.

3-فن‌کویل‌های کانالی

در ظرفیت‌های 600 الی 2000 فوت مکعب در دقیقه ساخته می‌شوند و به سه طرح زیر می باشد:

1-کانالی سقفی توکار

2-کانالی سقفی روکار

3-کانالی دیواری روکار ایستاده

نحوه کار

فن کویلها معمولاً به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند.در حالت اول فن کویل فقط حرارت و برودت مورد نیاز را تامین می‌کند و هوای تازه توسط هوارسان مرکزی و بوسیله کانال‌های توزیع هوا در سطح محل منتشر می گردد تا تهویه مناسب در محل مورد نظرانجام گیرد.در این حالت میزان بار سرمایی وگرمایی توسط ترموستات بکار رفته در فن کویل و با خاموش و روشن شدن فن تنظیم می گردد.در حالت دوم علاوه بر تامین حرارت و برودت مورد نیاز، وظیفه تامین هوای تازه را نیز بعهده دارد. بدین صورت که فن دستگاه، هوای تازه را از طریق دریچه تعبیه شده در پشت فن کویل گرفته و در محل پخش می کند.از محاسن این روش می توان به کاهش هزینه‌های مربوط به سیستم هوارسان مرکزی و متعلقات مربوطه اشاره نمود و عدم فیلتراسیون هوای تازه از معایب این روش می باشد.




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

آيا شیر ترموستاتیک رادياتور بر روي رادياتورهاي سيستم پکيج نيز قابل استفاده مي باشد؟

بر خلاف نظرات رايج در بازار ، شركت تكبان كنترل انرژي بر اساس 2سال آزمون در آزمايشگاه ، ادعا مي كند بدون هيچگونه نقصي ، مي توان از اين شير در صرفه جوئي سيستم هاي پكيج بهره مند شد وفقط در صورتيكه سيستم لوله كشي رادياتور به صورت سري باشد ، نمي توان از شیر ترموستاتیک استفاده كرد زيرا با بستن و يا كم كردن درجه شير يك رادياتور، ديگر رادياتورها عملكرد طبيعي خود را از دست مي دهند و موجب اختلال در كل سيستم مي شود. لذا در صورت لوله كشي موازي مي توان از شیر ترموستاتیک استفاده نمود ، چراكه هر يك از رادياتورها به صورت مستقل عمل مي كند.

 

قفل تنظيم بر روي دستگيره مدرج هد شیر ترموستاتیک چه مزيتي دارد؟

قفل تنظيم اين امكان را به مصرف كننده مي دهد كه دماي هر شير را در دو وضعيت مختلف تنظيم نمايد. يك وضعيت به صورت انتخاب يك دامنه حرارتي و وضعيت ديگر محدود كردن شیر تنها در يك دما مي باشد.

 

علت عدم عملکرد شیر ترموستاتیک رادياتور چيست؟

در صورت عدم عملكرد صحيح و نرسيدن به نتيجه مطلوب موارد زير را مورد بررسي قرار دهيد.

1- رادياتور نبايد داخل ديوار و يا داراي روكش چوبي باشد.

2- در شروع فصل سرما و هنگام راه اندازي رادياتورها، حداقل طي 2 روز و هر روز 2بار، رادياتورها مي بايست هواگيري شود تا صرفه جوئي قابل ملاحظه اي فراهم شود.

3- پس نصب سيستم تاسيسات، حتماR بايد داخل رادياتورها و لوله مربوطه شستشو داده شود تا در اثر چرخش آب، املاح شن و ماسه يا لجن باعث گرفتگي شير در شروع كار نشود.

آيا رسوب گرفتگي در شیر ترموستاتیک باعث اختلال در عملکرد آن مي شود؟

چنانچه در سوال فوق نيز ذكر شد اگر رادياتورها در ابتداي كار به خوبي شستشو داده شوند، هرگز املاحي مثل املاح موجود در سماور ايجاد نمي شود; چرا كه آب داخل سيستم تاسيسات در فضاي كاملاً بسته مي باشد و تبخيري صورت نمي گيرد تا رسوب ايجاد شود و بعد از 3سال كاركرد فقط آب تيره و سياه مي شود. لذا هيچگونه گرفتگي در رادياتور و لوله ها بوجود نمي آيد كه باعث گرفتگي در مسيرها شود و اختلالي در عملكرد شیر ترموستاتیک شود.

اعداد مندرج بر روي دستگيره هد شیر ترموستاتیک به چه معناست؟

اين اعداد، اعداد شاخص جهت تنظيم دماي محيط مي باشند كه از 6 تا 28 درجه سانتيگراد مي باشد. جدول زير دماي هر عدد را نشان مي دهد. اين اعداد، اعداد شاخص جهت تنظيم دماي محيط مي باشند كه از 6 تا 28 درجه سانتيگراد مي باشد. جدول زير دماي هر عدد را نشان مي دهد.

 




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

لوله تک لایه پاورپایپ

  • مزايا:
    • بسيار مقاوم و انعطاف پذير مي باشد.
    • رسوب نمي گيرد ، جرم نمي گيرد ، جلبك نمي زند و كاملاً بهداشتي است.
    • اكسيد نمي شود.(نمي پوسد و زنگ نمي زند)
    •  عمر مفيد بسيار طولاني دارد. (نيم قرن)
    •   به دليل عدم ناهمواري سطح داخلي افت فشار ندارد.
    •  نصب آن بسيار راحت و سريع است و نياز به پرايمري ، چسب و خمير و كنف ندارد .
    •  نماي روكار زيبا و توكار مطمئن دارد.
    •   عدم ايجاد صداي ناشي از ارتعاشات .

فقط با يك جعبه ابزار خيلي سريع و آسان نصب مي شود .

 

 

 كاربرد:

  •     انشعاب آب شهری و روستایی
  •     آبیاری كشاورزی
  •     لوله كشی آب زیرزمینی
  •     تاسیسات هوای فشرده
  •     آبیاری تحت فشار
  •     انتقال آب در صنعت سد سازی
  •     قابل استفاده در محیط های مرطوب اسیدی و نشت پذیر.
  •     شبكه های آب آشامیدنی و بهداشتی (مسكونی ، صنعتی و تجاری).
  •     لوله كشی صنعتی كارخانجات (اسیدی ، قلیایی ، غذایی و بهداشتی).
  •     شبكه های تهویه و تاسیسات گرمایشی و سرمایشی (شوفاژ، موتورخانه ، چیلر ، رادیاتور و كندانسورها).
  •     سیستم های آب سرد و گرم جهت ساختمان ها ، هتلها، بیمارستان ها ، مجتمع های مسكونی ، اداری و تجاری، آپارتمانها و برجها.

 




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

مجموعه قطعات و دستگاههایی که برروی مشعل نصب شده است باعث خروج شعله و در نهایت گرم شدن شوفاژ خانه ما می شود .

این مجموعه شامل :

  1. الکتروموتور فن دمنده هوا
  2. شیر برقی جهت کنترل گاز
  3. پرشر سوئیچ ها جهت کنترل گاز و عملکرد فن
  4. ترانس جرقه زن
  5. الکتروهای مخصوص جرقه
  6. میله یون جهت کنترل شعله
  7. رله
  8. دمپر کنترل هوا

کنترل و نظارت بر عملکرد صحیح و ایمنی مشعل به عهده قسمتی به نام رله است ، از این رو چون درگذشته المانهای الکترونیکی وجود نداشت مخترعان اولیه ان را از مجموعه ای رله و ترموستاتهای حرارتی و تاخیری می ساختند ،




ارسال توسط نویسنده وبلاگ

مساله بيرون راندن فاضلاب از محيط زيست انسان از زماني به وجود آمد كه مردم به زندگي گروهي روي آوردند. با پيدايش شهرها وگسترش شبكه هاي آب رساني انسان براي پاك سازي وپاك نگهداري زندگي خويش بيرون راندن پساب هاي به دست آمده پسنديده و لازم ديد. با بزر گ شدن شهرها وافزايش جمعيت آن ها ازيك سو وگسترش صنايع و كارخانه ها از سوي ديگر مساله آلودگي محيط زيست روز به روز اهميت بيشتري پيدا مي كند.وجود فاضلاب ها يكي از عوامل آلودگي محيط زيست است و بنابراين بايستي آن ها را جمع آوري و دفع نمود. فاضلاب ها بسته به شكل پيدايش آنها به سه گروه تقسيم مي گردد: فاضلاب هاي خانگي ؛ فاضلاب هاي صنعتي و بالاخره فاضلاب سطحي.

فاضلاب خانگي:

فاضلاب هاي خانگي تشكيل شده اند از فاضلاب دستگاه هاي بهداشتي خانه ها مانند توالت ها ،حمام ها ،دست شويي ها ؛ ماشين لباسشويي ؛ماشين ظرفشويي و پساب آشپزخانه ها يا فاضلابي كه از شست وشوي قسمت هاي مختلف خانه بدست مي آيد.

فاضلاب صنعتي:

فاضلاب صنعتي و پساب كارخانه ها به نوع فراورده هاي كارخانه بستگي دارد. تنها قسمتي از فاضلاب كارخانه ها كه تقريبا در تمام كارخانه ها يكسان است فاضلاب به دست آمده از تشكيلات خنك كننده آن هاست.

فاضلاب سطحي:

آب هاي سطحي ناشي از بارندگي و ذوب يخ و برف ها به علت جريان در سطح زمين و تماس با آشغال ها وكثافت هاي روي زمين و شستن سطح خيابان ها و پشت بام ها آلوده مي شوند وفاضلاب سطحي ناميده مي شوند.

در ادامه مطلب درباره جمع آوري و دفع فاضلاب خانگي و آب باران ساختمان ها بحث ميكنيم.

شبكه جمع آوري فاضلاب وهواكش:

در شكل 1-11 نمايي ساده از شبكه جمع آوري فاضلاب نشان داده شده است. شبكه جمع آوري فاضلاب وهواكش شامل قسمت هاي زير است:

سيفون:

وسيله اي است كه از يك طرف به وسيله بهداشتي واز طرف ديگر به شاخه افقي فاضلاب اتصال دارد. وجود آب در داخل سيفون باعث جلوگيري از عبور هوا و گاز درون شبكه به داخل ساختمان مي شود.

لوله افقي فاضلاب :

ازاين لوله براي انتقال فاضلاب از سيفون به لوله قائم فاضلاب استفاده مي شود.

لوله قائم فاضلاب :

فاضلاب از طريق لوله هاي افقي وارد لوله قائم شده به طرف پايين حركت مي كند.

لوله هواكش:

براي ايجاد ارتباط شبكه فاضلاب با جو و تخليه گاز و هواي شبكه به بيرون مي باشد ويكي از مهم ترين قسمت هاي شبكه لوله كشي فاضلاب است كه تا روي بام امتداد مي يابد. شكل 1-11

 

شبكه جمع آوري فاضلاب با هواكش انفرادي:

در شكل 2-11 شبكه جمع اوري فاضلاب با هواكش انفرادي نشان داده شده است.همان طور كه در شكل ملاحظه مي شود شبكه جمع آوري فاضلاب با هواكش انفرادي شامل قسمت هاي زير است:

-لوله هاي افقي فاضلاب

-لوله قائم فاضلاب

-لوله افقي اصلي فاضلاب

-لوله هاي هواكش هر يك از وسايل بهداشتي

-لوله هاي افقي هواكش

-لوله قائم هواكش

فاضلاب وسايل بهداشتي از طريق لوله هاي افقي فاضلاب به لوله قائم فاضلاب مي ريزد و از طريق قائم فاضلاب وارد لوله افقي اصلي شده وسپس از طريق اين لوله ازساختمان خارج مي شود.شبكه هواكش داراي لوله هاي افقي و لوله عمودي است.لوله هواكش هر يك از وسايل بهداشتي بعد از سيفون انشعاب گرفته شده و به يكديگر وصل مي شود واز طريق لوله هاي افقي به لوله قائم هواكش متصل مي گردد. لوله قائم هواكش از يك طرف از بالاي بالاترين مصرف كننده ها و از زير پايين ترين وسايل بهداشتي به لوله قائم فاضلاب متصل مي شود. به طور كلي هدف از استفاده از لوله كشي هواكش ايجاد فشار مثبت بر روي سيفون ها وجلوگيري از تبخير آب درون آن وسهولت در حركت فاضلاب درون لوله هاي افقي وقائم فاضلاب است.موضوع مهمي كه در مورد لوله هاي هواكش بايد به آن توجه شود اين است كه لوله افقي هواكش بايد بالاتر از وسايل بهداشتي قرار گيرد ولوله هاي افقي هواكش وفاضلاب بايد داراي شيب مناسبي در جهت عكس يكديگر باشند.استفاده از سيستم انفرادي بيشتر در مورد شبكه هاي فاضلابي است كه تعداد وسايل بهداشتي در آن زياد باشد و فاصله لوله قائم فاضلاب از وسايل بهداشتي دوربوده وامكان اتصال لوله قائم فاضلاب نزديك به وسايل بهداشتي ممكن نباشد.

 

 

شبكه جمع آوري فاضلاب با هواكش مداري:

شكل 3-11روش جمع آوري فاضلاب با هواكش مداري را نشان مي دهد.در اين روش به جاي استفاده از هواكش انفرادي براي هر يك از وسايل بهداشتي براي هر خط افقي فاضلاب يك لوله هواكش در نظر گرفته مي شود كه در نقطه اي بالاتر از وسايل بهداشتي به لوله قائم هواكش متصل مي شود وطرف ديگر لوله هواكش نيز به زير وسايل بهداشتي كه در پايين ترين قسمت ساختمان قرار دارند به لوله قائم فاضلاب متصل مي شود.در اين سيستم به جاي ارتباط لوله هاي افقي فاضلاب توالت ها به هواكش مي توان لوله قائم هواكش رابه لوله قائم فاضلاب مطابق شكل 3-11به شكل مورب متصل نمود.




ارسال توسط نویسنده وبلاگ
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 31
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 49
بازدید ماه : 61
بازدید کل : 430272
تعداد مطالب : 549
تعداد نظرات : 44
تعداد آنلاین : 1